-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření-
-
Porce1
-
Celkový čas5 min
Jahodové daiquiri je Rolls Royce mezi míchanými drinky. Důležité je mít kvalitní mixér, který dovede bez problému rozmixovat koktejl i s ledem.
Jahodové Daiquiri neboli Daiquiri de Fresa jsem poprvé ochutnala na dovolené na Kubě o které se říká, že je to domov tohoto oblíbeného nápoje. Na proslavení Daiquiri se bezesporu podílel americký spisovatel Ernest Hemingway, který si jej hojně dopřával. Toto skvělé jahodové Daiquiri je tedy odnoš klasického Daiquiri s přidáním zhruba 4 jahod. Alkoholovým základem je bílý kubánský rum: Havana, Santiago de Cuba, Bacardi aj. Pokud použijete zmražené jahody, nemusíte používat tolik ledu.
Podívejte se také na článek o tequille, který jsme napsali.
Suroviny na skvělé jahodové daiquiri
- 3/4 hrnku ledu
- 4 čerstvé jahody
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička limetkové šťávy
- 4 cl bílého rumu
- 70 ml cukrového sirupu (cukr, voda)
Postup přípravy jahodového daiquiri
- Čerstvé jahody omyjte a zbavte listů. Nejdříve si připravíme cukrový sirup tzv. simple syrup. V hrnci na mírném ohni v poměru 1:1 rozpusťte cukr ve vodě. Jakmile se cukr rozpustí, tak sirup vychlaďte.
- Nyní veškeré ingredience k přípravě daiquiri dejte do mixéru a rozmixujte v koktejl, který bude připomínat červenou ledovou tříšť. V drinku by neměly zůstat kousky ovoce.
- Podávejte ve sklenici ozdobené plátkem limety a jahody.
Chutnalo vám skvělé jahodové daiquiri? Ochutnejte také:
Ingredients
Jahodové Daiquiri (Daiquiri de Fresa)
Cukrový syrup (simple syrup)
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review